top of page

19 jaar geleden stond Maarten Cox op 19-jarige leeftijd in de studio’s van VTM tijdens de liveshows van ‘Idool 2004’. Omringd door camera’s, publiek, danseressen en muzikanten kwam hij in zijn ‘ideale wereld’ terecht. De combinatie tussen zingen en presenteren leek hem perfect.

 

En zo gezegd, zo gedaan. Hij schaafde zijn taal bij en begon in 2010 als één van de drie presentatoren van het programma studioTVL op TV Limburg. Vijf jaar later maakte hij de overstap naar RTV waar hij samen met de directie en collega's zijn schouders zette onder het entertainment gedeelte van de zender, dat de naam TV PLUS mee kreeg. Ook was hij een aantal jaren, ’s ochtends te horen bij Radio2 Limburg.

 

Op muzikaal vlak zit Maarten ook niet stil. In 2012 kwam zijn eerste single ‘Wat doe je dan?’ uit. Het werd meteen zijn eerste nummer 1 in de Vlaamse Ultratop 50. En zo volgde er in de jaren nadien nog een aantal. Al zijn singles hebben de jaren die daarop volgden minstens de top tien van de Vlaamse charts bereikt.

 

Enkele jaren geleden maakte hij zijn intrede in Het Witte Paard in Blankenberge en daar is hij nog steeds regelmatig te zien als zanger en presentator tijdens tal van shows die daar te beleven vallen.

 

Met muziekverenigingen zoals koren, harmonies of fanfares samenwerken doet hij ook al jaren met veel plezier. Zowel als gastzanger als presentator.

Momenteel schrijft Maarten na 7 jaar terug aan nieuwe muziek.

bottom of page